Кабинетът поискал София да вдигне цената на билетите

13:40, 19 юни 22 / София 25 1520 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Кабинетът поискал София да вдигне цената на билетите. Това стана ясно от думите на председателя на Столичният общински съвет Георги Георгиев. 

„Получихме едно писмо от началника на кабинета на премиера Лена Бориславова, която ни казва, че пари ще се получат срещу оптимизации и реформа. Тя ни препраща и писмо от началника на кабинета на финансовия министър Жана Тотева, която ни казва да повишим цената на билета“, каза той пред БНТ.

Столичен общински съвет няма как да приеме увеличение на билета за градски транспорт, защото не там е решението на финансовите проблеми, допълни Георгиев и припомни, че големият проблем на транспорта в София е поскъпването на горивата с между 230% до 330%.

Оптимизация на разходите означава тяхното намаляване. Ние конкретните оптимизации ги правим всеки месец. Над 70% са разписанията, които са променени в София на база на новата интелигентна система, която имаме и GPS устройствата в автобусите“, поясни Георгиев.

„Не това е нивото, на което трябва да се говори между кабинет и община“, заяви още Георгиев и призова при актуализацията на бюджета да се предвидят допълнителни пари за София, защото градският транспорт има загуби от 143 млн лв., които няма как да покрие.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама