Дедите ни се обръщат в гроба...

16:27, 22 юни 22 / Политика 25 1286 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

„Мен ме е срам, дедите ни се обръщат в гроба...“ Това написа във Facebook зам.-председателят на парламента от БСП и бивш външен министър Кристиан Вигенин коментира след проваленото заседание на външната комисия.

Днес следобед комисията трябваше да изслуша външния министър Теодора Генчовска, която трябваше да ги запознае със съдържанието на протокола между България и Северна Македония, чието одобряване е стъпка към отмяната на българското вето. Опозицията обаче на практика отложи днешното заседание, докато Министерският съвет не излезе с решение по казуса

„С гласовете на ГЕРБ, ДПС, Възраждане и ИТН беше блокирано провеждането на Комисията по външна политика, на която публично, пред медиите и гражданите, трябваше да бъде обсъден напредъкът по темата Северна Македония, всичко било ясно.

Браво! Новото мнозинство ни предлага политика и решения на тъмно. ИТН, които имат пряка отговорност за външната политика, в същото време обявиха, че свалят правителството заради предполагаемото бързане на премиера с ветото за Северна Македония, но довечера ще гласуват за вота на недоверие, предложен от ГЕРБ, които пък обявиха, че подкрепят сваляне на ветото веднага“, обобщи Вигенин.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама