Депутатите и днес няма да работят заради ГЕРБ, ИТН, ДПС и „Възраждане“

10:16, 23 юни 22 / Политика 25 1469 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Втори ден депутатите от ГЕРБ, „Има такъв народ“, ДПС и „Възраждане“ блокират работата на Народното събрание. След като вчера те не се регистрираха в зала и редовното заседание бе провалено заради липсата на кворум, днес последва същият сценарий.

Четирите партии влязоха в зала вчера единствено, за да гласуват вота на недоверие срещу кабинета „Петков“, който мина със 123 гласа. Така и не се сбъднаха надеждите на управляващите, кабинетът да получи подкрепа от отделни депутати от останалите парламентарни групи.

Петков: Новото мнозинство рискува над 2,6 млрд. лв.

Явно е важно да бъде гласуван вот на недоверие на правителството, но не и Народното събрание да продължи нормалния си ход на работа“, заяви председателстващият парламента Мирослав Иванов от „Продължаваме промяната“ и обяви отмяната на заседанието, след което присъстващите депутати започнаха да скандират „Мафия“.

Първа точка от дневния ред на депутатите днес беше да гласуват процедурни правила за избор на нов председател на парламента. Номинации за такъв обаче така и не са постъпили от никоя парламентарна група.

Вчера премиерът в оставка Кирил Петков обясни, че ако депутатите не приемат Закона за управление на европейските средства, България рискува да не получи 2,6 млрд. лв. - първите пари по Плана за възстановяване, които трябва да влязат в икономиката ни. Срокът за това е 30 юни.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама