Съществува опция „Демократична България” да се яви заедно с ПП на избори

10:09, 26 юни 22 / Политика 25 1564 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Една от опциите на „Демократична България” е да се яви заедно с „Продължаваме промяната” на евентуални предсрочни избори. Това обяви министърът на електронното управление в оставка Божидар Божанов пред Нова телевизия.

Всеки път подчертаваме, че нови избори не са нещо, което ни плаши. Дори нашият тяснопартиен интерес е свързан с нови избори. Там ще можем да повишим резултата си, най-вероятно. Но нов вот не е най-доброто за България”, категоричен е той.

Христо Иванов: ИТН се срина

Хартиеното гласуване позволява по-лесно да се правят старите схеми с купени и контролирани гласове. Една от причините за това е наличието на „тъмна” стаичка“, каза той относно идеите за връщането на хартиената бюлетина. И подчерта, че ДБ са твърдо за 100% машинно гласуване. 

Коментар Божанов направи относно твърдения на ГЕРБ за опасност от манипулации на вота при електронно гласуване: „Когато ГЕРБ въвеждаха машинното гласуване, от ДБ искахме одит. Тогава ни отказаха”, посочи министърът. И добави: „Машините няма да могат да се манипулират, колкото да иска някой да твърди, че като загуби изборите - машините са виновни”.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 11:34, 27 юни 22

Няма по-прилепчиви от Демократична България!

2 Сава 16:04, 27 юни 22

Пък най-добре за България, че е ДБ да не се явява на избори и да не трови народа

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама