Борисов: В ГЕРБ корупция няма, затова не се опитват да купуват наши депутати

10:01, 05 юли 22 / Политика 25 1549 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
 

Най-мащабното купуване на гласове в историята се провежда в парламента. Освен пари за отцепници, се предлагат колосални суми да не се влезе на гласуване. Те знаят, че в ГЕРБ корупция няма, затова не са правили опити да купуват нашите депутати. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг във вторник.

По думите му от „Продължаваме промяната” така са се вкопчили в тази власт, че не забелязват какво се случва около тях. 

 

Борисов обърна внимание на цената на хляба. „Нинова отиде да се снима с цените. Реколтата ни е прекрасна, от само себе си би трябвало цената да падне заради новата реколта. Но пак няма да падне с 20%. Просто ще намалим събираемостта в бюджета с 20%. 1,89 лв. беше вчера хлябът”, отчете лидерът на ГЕРБ. Отстъпката от 25 ст. за горивата определи като подигравка, защото „се крадели по 1,20 лв”.

Критика дойде и за процесите в парламента. „Тези хора в момента, знайно и незнайно откъде, вадят огромни пари, корумпират депутати. Един депутат има тежест около 10 000 гласа. Купуват по 10 000 гласа на ден, на час - по апартаменти, по лаборатории. И това става пред очите на умните и красивите”, заяви той.

В същото време според него по най-важните външнополитически теми опозицията била свършила работата. „Истински се надявам, че днес, въпреки езика на омразата и отвратителното поведение, което имат част от хората в Северна Македония, ще се вземе решение и на нашите съседи ще бъде даден път към Европа. Но този път го проправи опозицията в България - и с Договора за добросъседство и с решението в парламента”, отбеляза Борисов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 13:47, 05 юли 22

Тази мутра съвсем психяса! Време му е за Карлуково!!!

2 Анонимен 21:44, 05 юли 22

Страха е голям с тези увеличения на доходите ПП ще стартират мощно а лошия човешки материал ще се съвземе

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама