Рашков обвини Борисов, че е създал търговията с гласове

16:17, 05 юли 22 / Политика 25 1466 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

С изключително остри думи вътрешният министър Бойко Рашков нападна водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Поводът беше изявление на Борисов по-рано днес в партийната му централа, в което бившият премиер обвини МВР, че е репресирало поддръжниците на ГЕРБ преди кметските избори в Нова Загора миналата неделя. Вотът всъщност беше спечелен от неговия кандидат Галя Захариева.

Ниска избирателна активност и кмет от ГЕРБ в Нова Загора

Борисов обяви победата в Нова Загора за „най-истинската социология“, постигната въпреки машините и въпреки репресиите от МВР. „В Нова Загора са ходели при бизнесмени да ги заплашват да не пускат хората да участват за ГЕРБ на изборите. На кой да се оплачем, на Бойко Рашков? (...) Всички ги виждат какво правят, всички ги виждат. И той затова резултатът е този. С машини! По техните правила! Защото репресията поражда... има закон на Нютон... равно по сила и обратно въздействие. Това получават!“

Борисов няма моралното право да говори за избори

В коментар пред журналисти по време на отбелязването на празника на МВР днес, Рашков обяви, че „такива като Борисов нямат морално право въобще да говорят за избори”. Той посочи, че търговията с гласове е създадена в партийни централи, които прибирали пари от своите обръчи от фирми, за да подкупват с тях най-бедните избиратели.

„Това е политическият морал, който създадоха такива като Борисов. Ние до този период не познавахме такова явление”, категорично каза вътрешният министър, цитиран от „Сега”. И продължи: „Тези политици в кавички, които вършат политическата си работа с престъпни действия, нямат моралното право да оценяват законосъобразните действия на служителите на МВР.”

Рашков поздрави подчинените си, че са проявили куража да се „противопоставят на този, който излизаше и казваше: Аз победих”. „И никой не го питаше, защото нямаше кой да го попита: Как победи? С колко пари на глас победи?”, добави шефът на МВР.

 

Безвремието в МВР

Рашков накратко отчете положението в МВР. „За 30-40 години обществото и политическата ситуация коренно се промениха, само не и МВР. Всички разбирате, че няма логичен отговор на въпроса защо е бездействано толкова години по този въпрос”, посочи още Рашков. Той подчерта, че решението за трансформация на накои районни управления и полицейски участаци не е еднолично решение на министъра. Няколко месеца обсъждахме кое трябва да се промени в структурите на МВР. Не може в регион където няма дори население, ние да поддържаме структура”, отбеляза Рашков.

Съкращения на служители няма, не са направени съкращения - направени са минимален брой съкращения. Съкратени са административни длъжности в регионални дирекции, които са 27 на брой. Това са съкращения на длъжността, а не съкращения на човек, който ще остане без работа”, каза още министърът.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 21:56, 05 юли 22

Рашков,Борисов е проблема в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама