Кеят на Доган на „Росенец“ ще бъде разрушен

18:42, 05 юли 22 25 1672 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Кеят пред морската резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в местността „Росенец“ е обявен за незаконен и ще бъде разрушен. Това сочи констативният акт на бургаската РДНСК, след проверка на строителния контрол, съобщи BIRD, като публикува документите на инспекторите. Решението е от 23 юни тази година. Проверката е била изискана от министъра на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов.

Възможно е документите да бъдат обжалвани, но това е първа стъпка към премахване на кея. За него тече и прокурорска проверка заради съмнения за проблемни документи.

От заключението на РДНСК стана ясно още, че то е направено на базата на множество отсъстващи документи. За обекта, изграден от фирма  „Хермес Солар“, няма представен одобрен проект, няма издадено разрешение за строеж, няма протокол за определяне на строителна площадка. Не е определена и строителна линия и ниво, не е представена заповедна книга. Представен е само подробен устройствен план, одобрен със заповед на зам.-министър на МРРБ през 2019 г.

Няма недосегаеми! Стига да искаш да си свършиш съвестно работата! Забавихме се малко, защото се наложи да наемем инженери водолази, които да извършат замерванията под вода! А и водата да се постопли“, коментира Гроздан Караджов в своя профил във Facebook.

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов също похвали регионалният министър за изисканата проверка на кея от ДНСК.

„Заради действията на Гроздан Караджов, министър в оставка на регионалното развитие от Има такъв народ“, ще бъде съборен незаконният кей на Ахмед Доган на Росенец“. Иначе ние сме ДПС“, а всички останали са Промяната“. По делата им ще ги познаете“, написа той във Facebook

Междувременно уикенда бе разрушена и двуетажната незаконна сграда на плажа до лятната резиденция на Ахмед Доган. Събарянето ѝ бе извършено доброволно от собственика– фирмата „Стрейтлайн“. 

Разследванията около строителството в комплекса в Росенец започнаха още преди две години, когато съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов и Ивайло Мирчев направиха опит да стъпят на публичния плаж край имота, ползван от Ахмед Доган. Те обаче бяха избутани от служители на НСО, а българският флаг, който носеха, бе захвърлен от службите за охрана. Това стана повод за масови протести, които прераснаха и в искания за оставка на кабинета „Борисов“ и на главния прокурор Иван Гешев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 20:00, 05 юли 22

Само ПП ще постави всичко наред в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама