Рашков с първи думи за катастрофата в София

19:52, 06 юли 22 25 1977 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков с първи думи за тежката катастрофа в София, при която рецидивист на пътя уби два млади жени.

Има данни, че е имало съучастник - една жена, която е установена. Главното действащо лице е издирвано, но вече е налице. При разкриването на случая сме напред“, уточни вътрешният министър.

МВР показа кадри от ареста на мъжа, отговорен за тежката катастрофа в София

По думите му при някои рецидивни действия може би трябва да се помисли за завишаване на наказанието и да се стигне до ефективно осъждане. Според него обаче решението е в превенцията и своевременната реакция.

„По отношение на лица, които нямат шофьорски книжки, залавят ги един път и им се налага административно наказание, и след това, ако ги заловят втори, трети път, им се налага символично наказание - може би там трябва да се помисли - дали при подобни рецидивни действия, не трябва да се завиши наказанието, включително да се стигне до ефективно осъждане, тъй като до момента такива случаи се броят на пръсти, може би“, коментира Рашков, цитиран от БТА.

Вътрешният министър обясни, че специално за големите градове е създадена по-различна организация на работа на патрулните полицаи.

Те, вместо да стоят в колите си, ще патрулират из улиците, за да „наблюдават на живо обществения ред, за да може, където някой си позволи да го наруши, да вземат отношение“, добави той, като уточни, че новият тип на работа ще се отнася за патрулите в светлата част на денонощието. Според Рашков, където територията на града не може да се покрие с „жива сила“, ще трябва да влезе в употреба техника, вкл. видеонаблюдение.

Престъпление без наказание

Премиерът в оставка Кирил Петков също коментира трагичния случай. „Катастрофата в София, при която снощи загинаха две жени, е ужасяващо криминално деяние. Искрени съболезнования за изгубените два млади живота!

Бруталното погазване на законите и усещането за безнаказаност с години са подхранвани в нашето общество. Трябва да се сложи край на този порочен модел, при който законите за някои са само формалност, а двойните стандарти – обичайни. Човешкият живот е най-висша ценност!“, написа той във Facebook.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама