Петков: Очаквах съвестта да надделее над страха 

13:55, 08 юли 22 / Политика 25 1490 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

България не е пред газова криза, единственият голям проблем в момента е, че влизаме в политическа криза, заяви премиерът в оставка Кирил Петков в Гърция.

Нямаше 121 човека, които да не ги е страх да кажат „Не на задкулисието“. Толкова много осъзнаваме тежестта на отговорността, която имаме, че тази сутрин всички наши депутати се опитаха да комуникират с депутатите от ИТН. До този момент мисля, че мандатът ще бъде върнат без подкрепа от 121 души“, каза той.

„Ще подкрепим всичко, освен да имаме партньор, който да е в политиката като Пеевски, това няма да допуснем. Както и Слави Трифонов няма да допуснем, както и други външни сили, които да нареждат“, коментира Кирил Петков.

Асен Василев отива с мандата при Радев

Очаквах, че историческата тежест и съвестта на тези хора ще надделее над страха, ще сме отворени за диалог до последния момент“, посочи той и подчерта: „Изпускаме историческо време на парламента, изпускаме възможността да вкараме 40 закона, изпускаме парите по Плана за възстановяваме, изпускаме дейността по управление на КПКОНПИ“.

Оттук нататък ако има служебно правителство, отговорността отива изцяло в него“, каза още Кирил Петков, цитиран от БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама