Защо взеха кръвна проба от Семерджиев 30 часа след задържането му?

20:08, 10 юли 22 25 1779 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Имахме физически проблем да вземем кръвна проба от Георги Семерджиев. В арестното помещение лекарите не успяха да му вземат кръв. Това каза зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров във връзка с тежката катастрофа в София, при която загинаха две млади жени.

Той призова за промени в Наказателния кодекс, които да облекчат работата на разследващите в такива случаи. Тъй като Семерджиев не даваше съгласие да му бъде взета кръвна проба, това се случи 30 ч. след тежката катастрофа.

Георги Семерджиев се оплака пред съда, че е бил отвлечен

Според зам.-директора на НСлС обвиняемият не е бил пиян, но най-вероятно е бил дрогиран.

Тодоров се похвали, че неговата служба бързо е установила къде се намира Семерджиев. По камерите в района установили, че той е влязъл в жилището в кв. „Лозенец” час след катастрофата. В близост до кооперацията е намерена и стълба.

Експерти предупреждават за загуба на доказателства от катастрофата на Семерджиев

По думите на следователя Семерджиев е трябвало да бъде издирен от полицията и задържан още на 10 юни, когато е спрян в „Студентски град“ и е избягал на служителите на реда. Зам.-директорът на следствената служба уточни, че не е част от разследващия екип по този случай, но е убеден, че колегите му ще проведат пълно и обективно разследване и истината ще излезе наяве.

***

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама