Борисов: От три кризи съм вадил България

13:30, 11 юли 22 / Политика 25 1667 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

От три кризи съм вадил България – гръцката криза, кризата с мигрантите и ковид кризата. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той е категоричен, че ГЕРБ няма да подкрепя каквото и да било правителство в рамките на този парламент. „Бързи избори и ще има друга изборна ситуация. Тогава слагаме принципите на масата – евроатлантически. Държавата отива на избори, защото всички партии знаят, че държавата е катастрофирала във всяка една сфера. Газ, ток няма, натрупани са огромни дългове“, посочи Борисов.

Той призова за мир, разбирателство и толерантност: „Изборите са само един ден. Те отминават, но ние продължаваме да живеем заедно. Партньорите се намират в живота, на терен, по време на избори“.

Каракачанов: Бойко, не се навеждай!

Лидерът на ГЕРБ заяви, че те могат да направят правителство, ако желаят, чисто математически. В същото време той обвини „Продължаваме промяната“, Асен Василев и Кирил Петков, че не са искали да направят кабинет. „Имитираха, че правят правителство. Ако направят правителство, газът ще поскъпне с 32%, а газ няма. Те искат да прехвърлят този проблем на Румен Радев и бъдещ служебен кабинет“, каза Борисов.

Той заяви, че подкрепя смесено гласуване: „Хората ми казват, че се притесняват от машинното гласуване. Не се страхувам от машинното гласуване, страхувам се, че ще направят далавера с няколко процента за една партия“.

Борисов смята, че България отива към катастрофа. И тази катастрофа е резултат от управлението на Кирил Петков, който пък е отговорност на президента Румен Радев. „Пълна катастрофа – инфлацията; пълна катастрофа – цените на храните“, посочи той, цитиран от БГНЕС.

Борисов каза още, че падналото правителство не е имало смелост да вземе важните решения. Също така, че ако не е била ГЕРБ да вземе инициативата за разрешаване на спорните проблеми с Република Северна Македония, като се приеме френското предложение, сега в София ситуацията е щяла да бъде толкова тежка, както в Скопие.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 5
1 Анонимен 13:47, 11 юли 22

.

2 Анонимен 13:47, 11 юли 22

Самохвалко

3 Анонимен 13:48, 11 юли 22

А лошия човешки материал

4 Анонимен 15:31, 11 юли 22

Вадил си ни друг път! Вкара ни в огромна катастрофа! Харвардските момчета ни измъкнаха, обаче милиционерите, ДС, политическата олигархия Доган - Пеевски, всякакви масони и задкулисие не позволяват да дишаме спокойно. Добре, че Господ си ги прибира един по един, като генерал Гоцев, Виктор Вълков БЗНС и всякакви предатели.

5 Анонимен 05:05, 12 юли 22

Идиот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама