Сербезова ще съди за клевета уволнения от нея шеф на Онкологията

15:33, 13 юли 22 / Политика 25 1802 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Министърът на здравеопазването в оставка Асена Сербезова ще заведе дело за клевета срещу бившия директор на Онкологията д-р Стефан Константинов, съобщиха от здравното ведомство, цитирани от БТА. Преди дни тя го освободи от директорския пост заради констатирани нарушения.

Завеждането на делото е заради твърдения на д-р Константинов, изказани по-рано днес в сутрешния блок на bTV. Той заяви в ефира на медията, че министър Сербезова има тежки финансови зависимости от фармацевтичния сектор.

Oсвободиха директора на Онкологията в София

И уточни, че има доказателства за думите си и може да ги предостави, ако някой се интересува от тях. По думите му мотивите, с които е отстранен, са абсолютно несъстоятелни. Той твърди, че оставя болницата в „прекрасно“ финансово състояние – за 4 години са изчистени просрочените задължения от 7 млн. лв. „За първи път е платен и данък на Столичната община – 1,2 млн. лв.“, коментира д-р Константинов.

Лекарят обяви, че знае и кой е подал сигнала срещу него – проф. Панайот Куртев, който е назначен на негово място начело на Онкологията в София.

Бившият шеф на Онкологията оспори обвиненията на Сербезова

Д-р Константинов отрича да е близък с ГЕРБ, като уточни, че има приятели в повечето партии.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама