Десетки ранени и убити при ракетна атака по украински град

09:00, 16 юли 22 25 2296 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Най-малко трима души са били убити, а 15 са ранени при ракетна атака снощи по украинския град Днипро. Според управителя на Днепропетровска област Валентин Резниченко ракетите са ударили индустриална зона и намираща се наблизо оживена улица.

Кадри в социалните мрежи показват гъст черен дим, който се издига от сгради и горящи коли след удара в Днипро. По-рано руското министерство на отбраната заяви, че ударът с крилати ракети срещу украинския град Виница в четвъртък е бил насочен срещу сграда, в която служители от въоръжените сили на Украйна са се срещали с чуждестранни доставчици на оръжия. Украйна отрече да е била ударена военна цел и заяви, че при атаката е ударен културен център, използван от пенсионирани ветерани.

Путин отстрани Рогозин, заплашил „страхливите българи“ с ядрена ракета

В своето видео обръщение тази нощ украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че 4-ма души все още се издирват след нападението във Виница: „Общо 200 души са потърсили помощ след атакта. За съжаление, четирима са в тежко състояние. На терен се прави всичко възможно, за да бъдат намерени четиримата изчезнали“

Украинските ракетни удари са унищожили повече от 30 руски военни логистични центъра през последните седмици и значително са намалили атакуващия потенциал на Русия, каза говорител на министерството на отбраната на Украйна. Украинският министър на отбраната съобщи вчера, че първите системи за залпов огън M270 са пристигнали в Украйна, без да уточнява страната, която ги е предоставила, пише БНР.

Русия строи мащабно в Мариупол

Положителни сигнали за очакваното споразумение за износа на украинско зърно през Черно море пристигат и от Москва, и от Киев. Споразумението за износ на украинско зърно няма да доведе до подновяване на преговорите между Русия и Украйна, каза руският депутат Леонид Слуцки. Високоставен източник от Киев потвърди, че Украйна се стреми да завърши в близките дни преговорите по споразумението с Русия, Турция и Обединените нации за установяване на безопасен коридор в Черно море за превоз на зърнени култури от Украйна.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама