Нови мерки от днес в София

08:15, 19 юли 22 25 3057 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Нови ковид мерки от днес в София - маски в болничните заведения и социалните домове, аптеките, дрогериите и оптиките. Препоръчителни са и в градския транспорт. Това гласи заповед на директора на Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ), като мерките ще важат за следващите 30 дни.

Предвижда се и провеждане на засилен сутрешен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични симптоми за COVID-19, както и за други остри заразни болести, всекидневен филтър в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни за наличие на потребители и персонал с клинични симптоми за COVID-19 и отстраняване на персонала от работа до установяване на диагнозата и клинично оздравяване, са също сред мерките, разписани в заповедта.

В нея се посочва, че противоепидемичните мерки могат да бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация на територията на област София-град.

Засега мерките са въведени само в столицата, очаква се до дни и други Регионални здравни инспекции да обявят подобни правила. Маските стават задължителни в болниците и в социалните заведения и в областите Варна, Бургас, Добрич, Враца и Перник.

25% положителни проби

Увеличава се процентът на заразени с коронавирус в страната. 2292 са новите случаи по данни на Единния информационен портал. Направени са 9234 теста, което значи, че положителните проби са 25%

Седем души са починали с Covid-19 през вчерашния ден, а като излекувани са отчетени 1545. 740 са пациентите в болница, като 37 от тях са в интензивни отделения.

2860 са поставените дози ваксини.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама