Големите кавички: „Отиването на избори е по-страшно и от управление на ГЕРБ“

12:00, 19 юли 22 / Големите кавички 25 3054 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Отиването на избори в момента е по-страшно даже от това ГЕРБ да управлява. Това заяви председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски във връзка с преговорите за съставяне на кабинет.

Вчера именно Свиленски прие от президента третия мандат за съставяне на правителство. От разговорите с останалите партии ще зависи дали последният шанс за сформиране на кабинет в рамките на този парламент ще бъде оползотворен или ще има предсрочни избори през есента.

По думите му в момента едни избори ще оставят държавата без бюджет за 2023 г., без 23-те законопроекта за отпускането на средства по Плана за възстановяване и „куп други проблеми“, които трябва да бъдат решавани от работещ парламент и редовно правителство. „Служебно правителство не може да свърши тази работа, то може да провее избори“, смята той.

Вероятно социологиите, които излизат, дават криле на някои партии и те преценяват, че ако в момента има избори, биха постигнали по-добър резултат. Това обаче не знам къде би ги завело, защото според социологиите партиите, които ще влязат в парламента са същите….Нека хоризонтът бъде отвъд изборите. Изборите са лесни – утре връчвам мандата, президента насрочва датата и след два месеца отиваме на избори. И какво следва след това – пак липса на парламент, пак липса на мнозинство. Затова трябва да положим всички усилия, каквито и разделителни линии да има, да бъдат изправени“, коментира още Свиленски.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 18:06, 24 юли 22

Итн трябва да бъдат съдени до живот.Теса най големите врагове на народа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама