„Отцепниците“ няма да подкрепят кабинет с участието на ИТН

12:41, 19 юли 22 / Политика 25 3025 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Отцепниците от „Има такъв народ“ ще гласуват против нов кабинет, подкрепен от депутатите на Слави Трифонов. Това обяви Георги Георгиев - един от депутатите, които напуснаха партията.

„Оценката на поведението на ИТН показва, че е непостоянен и непредвидим партньор, който намира механизми да руши. Няма промяна в тяхното поведение, те не са партньор, на който да разчиташ. Ще гласувам против нов кабинет с ИТН, както и другите мои колеги, които напуснаха партията“, обясни Георгиев в ефира на Нова нюз.

По думите му не си струва да се състави ново нестабилно правителство в същия формат. Според него ако все пак такова се излъчи, не е сигурно дали след няколко месеца то няма да бъде отново свалено с „несъществуващи аргументи“.

Няма как да подкрепя продължаваща нестабилност със самозаблудата, че нещата могат да се оправят“, каза още той.

Отцепниците създават гражданско движение

След като преди дни министърът на спорта в оставка Радостин Василев направи заявка за нов политически проект, вчера друг от отцепниците – Николай Радулов, обяви че се обмисля създаването на гражданско движение, което да бъде учредено догодина.

Все пак въпросното бъдещо движение може да прерасне и в партия. „Ако решим по-нататък да се разгърнем като партия, да направим партийна програма. Сега са няколко основни неща, които хората ги искат, това, което искаха и на протестите - да има сигурност, борба с корупцията, да не се върне ГЕРБ и Борисов на власт“, каза той, цитиран от БНР.

Не всички напуснали ИТН обаче ще се включат в новото движение, водено от Радостин Василев и Николай Радулов. Така например Георги Георгиев няма да бъде част от него. „Подкрепям го и не се дистанцирам от него, има различни форми на участие. Има възможност движението да се коалира предизборно с ПП“, коментира той.

***

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама