Второкласник получи грамота за смелост от пожарната в Сливен

10:06, 21 юли 22 25 1393 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Комисар Владимир Демирев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Сливен, връчи грамота и награди на 8-годишния Константин Георгиев за смелата му постъпка при гасене на пожар в сливенското село Крушаре. В присъствието на целия състав на Районната служба ПБЗН Демирев изрази своето възхищение от постъпката на смелия второкласник, съобщиха от МВР.

За мен е удоволствие да стисна ръката на един достоен младеж. Благодаря на неговите родители и учители, че са възпитали у него чувство за дълг и отношение към другите и към обществото. Искрено се надявам неговата постъпка да послужи за пример и на други млади хора”, каза комисар Демирев.

Константин Георгиев получи грамота за проявена cъобразителност, инициативност и смелост, както и книги, и материали, свързани с професията на пожарникаря. Дежурната смяна покани момчето да опознае отблизо техниката и оборудването, с които пожарникарите гасят пожари и помагат на хората всеки ден.

Произшествието, при което е участвал малкият Константин, е станало на 16 юли в село Крушаре. В стопански двор, близо до сгради с животни, селскостопанска техника и места за съхранение на фураж, е възникнал пожар, вследствие на запалени сухи треви. Константин, баща му и вуйчо му са първите, които виждат как пожарът се разраства и застрашава да стигне до стопанските постройки. Незабавно с подаването на сигнал до 112, те започнали да гасят с помощта на ръчни средства.

При пристигане на пожарникарите Константин продължил да помага до пълното ликвидиране на опасността. „Беше страшно и горещо, пареше, но трябваше да го изгасим”, каза Константин. За него постъпката му не е нещо особено, просто е искал да помогне. Той е ученик в НУ „Васил Левски” в Сливен. Ръководството на Регионалната дирекция ПБЗН е изпратило „Благодарствен адрес” до директора на училището. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама