БСП може да задържи третия мандат до средата на август

12:54, 22 юли 22 / Политика 25 2368 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ръководствата на четирите преговарящи партии – „Продължаваме промяната“, БСП, „Демократична България“ и „Има такъв народ“, се събраха на спешна среща, свикана от лидера на БСП.

„Партиите проявиха разум и разбиране за сложната ситуация и има съгласие за нова процедура за избор на председател на КЕВР. Разписахме приблизително във времето и съобразявайки се с правилника за работата на НС как може да стане това. Тази процедура може да приключи до 12 август“, заяви Корнелия Нинова след срещата, цитирана от БНТ.

Отцепниците предупредиха БСП да внимава с ИТН

Ще се говори с депутатите да се вземе решение за отмяна на ваканцията им (1-15 август), за да се избере председател на КЕВР и да има функциониращ орган, който ще вземе решение за цената на енегоносителите. Преговорите пордължават по план.

На въпрос дали това означава, че БСП ще задържи третия мандат до 15 август, Корнелия Нинова отговори: „Това май означава, да. Затова поисках от депутатите да кажат - какво ви е необходимо от нас, за да свършите тази работа за държавата и за народа. Те се бяха подготвили, за което им благодаря - с графика, по дати, с извънредни заседания в комисия и зала“.

ДБ готови да подкрепят БСП: Кризите били по-силни от различията

По-рано днес Корнелия Нинова поиска яснота от ПП, ДБ и ИТН за това колко време е необходимо да държи третия мандат и какви закони могат да бъдат приети за това време. Повод за исканията ѝ е „новата ситуация“ около решението на Конституционния съд за обявяване избора на Станислав Тодоров за шеф на КЕВР като противоконституционен.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама