Климатични активисти се залепиха за картина в италианска галерия

10:29, 23 юли 22 / Свят 25 2760 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Видео, събиращо голяма популярност в социалните мрежи, показва как двама протестиращи се залепват за картината „Примавера“ на Ботичели в италианска художествена галерия, протестирайки срещу изменението на климата.

Активистите от групата Ultima Generazione казаха, че протестът е първият в „новия сезон на действия“, насочени към музеите. Изглежда, че е вдъхновен от активисти Just Stop Oil в Обединеното кралство, които наскоро проведоха подобна кампания.

Двама протестиращи залепиха дланите си върху експоната в галерия „Уфици“ като предварително разпънаха плакат с надпис „Ultima Generazione No Gas No Carbone (Последно поколение, без газ, без въглища)“.

Няма нанесени щети на картината, цитира Анса изявление на музея. 650-годишната „Примавера“ на Ботичели е една от най-известните картини в света. Уебсайтът на галерия „Уфици“ описва картината като „празник на любовта, мира и просперитета“, пише Нова телевизия. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама