Ако парламентът не работи, БСП нямало да държат мандата

12:05, 23 юли 22 / Политика 25 1306 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Няма как БСП да предложат министър-председател в понеделник. Това заяви председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски.

Радев: БСП да изпълни мандата в съответствие с Конституцията

Ясно сме заявили, че кандидатът за министър-председател трябва да бъде посочен от Продължаваме промяната“. В ситуацията, в която сме от снощи, се съмнявам, че те ще предложат премиер, коментира Свиленски.

В сряда, за да започне работа парламентът, трябва да има 121 народни представители, които да се регистрират. Ако няма мнозинство, което да иска да реши тези проблеми, няма абсолютно никакъв смисъл да се задържат нито мандати, нито кандидати за премиери“.

БСП може да задържи третия мандат до средата на август

Той подчерта, че от „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ не са поставяли условия дали да има министри от „Има такъв народ“. „Това беше поводът Слави Трифонов да хвърли за четвърти път държавата в избори. Мога да ви гарантирам, аз съм участвал в абсолютно всички преговори, във всички формати. Такива условия не са поставяни

Свиленски добави, че единственото, за което са помолили от ДБ, е, след като бъде подписана програмата от всички политически партии, те да имат възможност да решат дали участват с министри, или да участват само с подкрепа.

Георги Свиленски коментира, че Продължаваме Промяната“ са поставили две условия, за да има гарантирано антикорупционно мнозинство в този парламент.

„Те виждаха тази гаранция през избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) и през приемането на Закона за КПКОНПИ. И затова казаха, че докато не бъде осигурена тази гаранция, няма смисъл да говорим нито за министри, нито за кабинет, обясни още председателят на парламентарната група на „БСП за България“, цитиран от „Мediapool“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама