Борисов иска победа на изборите, въпреки че „счупиха държавата и желаещи да управляват няма“

11:54, 27 юли 22 / Политика 25 2080 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

На фона на вече сигурните избори през есента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че управляващите са счупили държавата.

За пореден път лидерът на най-голямата опозиционна партия обяви, че след края на управлението му страната дотолкова е изпаднала в хаос, че няма желаещи да поемат властта, защото няма как да се справят с проблемите.

Никой не иска да управлява, защото те съсипаха всичко… Пълно нарушение на правилници, Конституции, ред – всичко е с краката нагоре. Жалко е, че за 6 месеца счупиха държавата и сринаха всичко. Вече решение няма. На служебното правителство ще му трябват поне още 5 млрд. лв. Аз съм убеден, че служебните министри като влязат и видят ужаса, много неща ще разкажат”, посочи той минути, след като в парламента БСП обявиха, че ще върнат третия мандат на президента.

По думите на Борисов управляващите са се скарали заради пари. „Заради пари и кражби те се сринаха”, допълни той. 

„Деструктивни хора, счупиха държавата, България вече не е правова държава. Обществените финанси са продънени, дългът е огромен, еврозоната е забравена тема, защото има чудовищна инфлация“, категоричен бе той.

Големите кавички: „Толкова е тъжно, че само смехът може да ни спаси“

В същото време Борисов се закани ГЕРБ да спечели вота наесен и да се нагърби с тежката задача да управлява. „Да върнем добрината, толерантността и да се опитаме с крачки назад да обединим народа“, посочи лидерът на ГЕРБ, цитиран от БНР.

Борисов вече говори и с кого би се коалирал. „С БСП и с ДПС сме казали, че няма да управляваме. С който класират хората, трябва да осигурим хората“, каза той в отговор на въпрос за бъдещ изход от изборите. Попитан дали може да работи с „Продължаваме промяната“ Бойко Борисов каза, че може да работи с всеки, който изповядва мотото: „Съединението прави силата!“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 18:23, 27 юли 22

Остава ли казаното от Сачева че на пенсионерите им давали много пари нямали нужда от толкова

2 Анонимен 18:25, 27 юли 22

Тя може би се ръководи от това че те са лош човешки материал според шефа и за това няма дава пари на пенсионерите

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама