БСП върна третия мандат на президента неизпълнен

10:11, 28 юли 22 / Политика 25 2499 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

БСП върна третия мандат на президента Румен Радев неизпълнен. Дотук се стигна след разрив в преговорния процес, който се състоя между БСП, „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Има такъв народ“.

Радев отбеляза, че освен неизпълнения мандат, хаосът в Комисията за енергийно и водно регулиране е тежко наследство, което настоящата управляваща коалиция оставя на бъдещото служебно правителство, което ще трябва да състави.

„Управляващата коалиция завещава на служебния кабинет и хаоса в енергетиката. Това е най-тежкото наследство на това правителство. Обръщам се към депутатите за отговорност и намиране на решение за председател на КЕВР по възможност още днес. Успех на политиците, милеещи за България, успех на предстоящите парламентарни избори“, заяви Румен Радев.

Думата поиска и лидерът на левицата Корнелия Нинова, която попита президента дали ще удължи работата на парламента, за да може да се намери решение за изход от тежката ситуация в енергетиката. По думите ѝ въпросът не може да намери решение за един ден, пише БГНЕС.

Народното събрание да реши въпроса с КЕВР до края на тази седмица, заяви Румен Радев. Така той индиректно заяви, че няма да удължи работата на парламента.

Припомняме, че след като премина първият кръг от преговори четирите формациите постигнаха съгласие около програма. Провалът в разговорите дойде след изтекъл запис от закрита среща на „Демократична България“, в която обсъждат разговорите с останалите формации. Часове след това „Има такъв народ“ обяви, че напуска преговорите за кабинет. Въпреки това БСП внесе уговорената управленска програма, която включва план за приемане на законопректи, в Народното събрание, но там бе отхвърлена, което доведе до започване на подготовката за предсрочни избори.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 10:54, 28 юли 22

.

2 Анонимен 10:55, 28 юли 22

Боклуците итн са вуновни

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама