„Възраждане“ призова варненци да бойкотират носенето на маски

13:47, 31 юли 22 / Политика 25 2336 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов отправи призив към българите да не спазват „налаганите противоепидемични изисквания“ и да не слагат маски.

Обръщението му бе в частност към жителите на Варна, където от утре носенето на маски в закрити помещения и градския транспорт отново става задължително. Има обаче и изключения – маските няма да бъдат задължителни единствено в ресторанти, питейни заведения, барове и дискотеки, както и във фитнес залите.

Този тип мерки са противоконституционни, посочи Костадинов, цитиран от БТА.

 

Той допълни, че партията ще разпространи инструкция как да действат хората, на които може да бъдат съставени актове за неспазване на мерките, и да обжалват в административните съдилища.

„Три пъти съм глобяван и всеки път санкциите падаха в съда, защото за незаконни“, обясни Костадинов. Партията може да излезе и на протести, ако „кампаниите срещу психическото здраве на българите продължат“.

За предстоящите предсрочни парламентарни избори Костадинов посочи, че вотът за „Възраждане“ всъщност ще бъде вот за здравия разум. По думите му партията ще бъде първа политическа сила. Според Костадинов правителството на Кирил Петков е нанесло тотална щета на държавата и почти я е докарало до нова национална катастрофа.

Лидерът на „Възраждане“ прогнозира, че избирателната активност едва ли ще надхвърли 40%. Той уточни, че не очаква силно фрагментиран парламент и отхвърли идеята, че в него отново ще влязат много формации. Костадинов допълни, че целта на партията ще бъде да не се допускат манипулации на вота и затова тя ще има свои представители във всички 12 500 секционни комисии в страната.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 16:09, 31 юли 22

Дали е минал психотест

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама