Един от най-богатите украински бизнесмени загинал при руски обстрел

08:30, 01 авг 22 25 2987 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Един от най-богатите украинци е загинал с жена си при руския обстрел в град Николаев. Олекси Вадатурски е герой на Украйна и притежава компания за износ на зърно.

В Севастопол отмениха тържествата за Деня на руския военноморски флот след взрив в местния щаб. От Международния Червен кръст съобщиха, че не са получили достъп до затвора в Еленовка, където бяха убити украински военнопленници. Москва твърди, че е отправила покана.

Путин подписа военно-морска доктрина за руски сили в целия Световен океан

Украинският президент Зеленски определи смъртта на бизнесмена Вадатурски в Николаев като „голяма загуба за цяла Украйна“. Според местните власти обстрелът е бил най-масираният срещу града. Около 50 ракети Град са поразили и южния Никопол, казва украинският губернатор.

Русия съобщи за ракетен удар срещу временен пункт за дислокация на украинското формирование „Кракен“ в Харков. Според Москва украинските жертви там са 350. Руската армия твърди, че е унищожила и американска гаубица М777 в Донецка област.

Русия покани експерти от ООН и Международния Червен кръст да разследват смъртта на 53-ма украински военнопленници в център за задържане под сепаратистки контрол в Донецка област. Москва обвинява за трагедията украински обстрел с американски системи Хаймарс. Пораженията са видни на сателитни снимки преди и след обстрела. Украинската страна отхвърля отговорността и обвинява Русия, че е нанесла удара за прикрие издевателства над задържаните, пише БНТ.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама