„Путин яхнал танк“: Статуя на руския президент се появи на детска площадка в САЩ

15:04, 03 авг 22 / Свят 25 2503 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Червена статуя на руския президент Владимир Путин се появи на детска площадка в „Сентръл парк“ в Ню Йорк. „Стопанинът на Кремъл“ е възседнал малък танк, който също е боядисан в червено.

Фигурата е създадена от френския артист Джеймс Коломина, който е известен с уличните си творби. Неговите червени статуи се появяват на емблематични места из цял свят.

Произведението е форма на протест срещу агресията му в Украйна. „Тази скулптура има за цел да заклейми абсурдността на войната и да подчертае смелостта на децата, когато са изправени пред насилствени, катастрофални ситуации, предизвикани от други“, пише творецът във своя Instagram профил.

Това е третото място, на което статуята на Путин се появява. Преди това творбата бе изложена в Люксембургската градина в Париж и парк Хуан Миро в Барселона.

В Ню Йорк червеният Путин бързо се превърна в хит сред децата, които си играят с нея, и сред възрастните, които се снимат с нея, предаде „Ройтерс“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Cardemepe 22:00, 14 мар 23

cialis super active Eckersell CB, et al

2 fIzeEXi 23:56, 22 фев 24

Fertil Steril 57 6 1186 1193 cialis 40 mg

3 Bragree 15:08, 04 мар 24

Keep COZAAR and all medicines out of the reach of children sildenafil levitra Sometimes I really had to call and get to the bottom of what do I really owe, even fighting things because sometimes the insurance wouldn t pick it up until you connected all the dots for everybody

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама