„Продължаваме промяната“ ще се регистрира като партия

11:07, 05 авг 22 / Политика 25 2411 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Прокуратурата не възрази „Продължаваме промяната“ да бъде регистрирана като политическа партия. Това означава, че ако съдията по делото не намери някакви други проблеми и в рамките на 14-дневния срок постанови партията да бъде вписана в регистъра на политическите партии, прокуратурата няма да обжалва решението пред Върховния касационен съд. И то ще влезе в сила веднага.

От формацията на Кирил Петков и Асен Василев подадоха документи за вписване в регистъра на политическите партии буквално в последния възможен за това момент. Срокът за вписване в ЦИК за предстоящите избори е 17 август. По закон формацията трябва да е регистрирана поне 45 дни преди парламентарните избори, които ще се проведат на 2 октомври.

Днешното заседание на Софийския градски съд продължи десетина минути. ПП бяха представлявани от Никола Минчев – бившият председател на Народното събрание.

Стана ясно, че въпросителната около името отпада, тъй като беше представен документ, че няма проблем „Продължаваме промяната“ да бъде регистрирана под това име, въпреки че има подобна марка в Добричко.

Петков и Василев водят битка за името „Продължаваме промяната“

Нерегистрираната още партия обаче има и „план Б“, ако се появи проблем с регистрацията, който предвижда да се яви на предсрочните избори на 2 октомври с някоя от партиите мандатоносителки, както го направи на изборите през ноември 2021 г.

Никола Минчев лаконично коментира, че разговори с „Демократична България“ за общи листи още не са водени. Това най-вероятно ще се случи следващата седмица, предаде БНР.

„Продължаваме промяната“ проведе Учредителното си събрание, пет месеца след като спечели последните предсрочни парламентарни избори. Началото на партийното строителство беше поставено на 15 април в Конгресния център в Пловдив.  Очаквано съпредседатели станаха Кирил Петков и Асен Василев.

На последните парламентарни избори Кирил Петков и Асен Василев участваха с регистрациите на партиите „ВОЛТ“, „Средна европейска класа“ и „Социалдемократи“. Тогава те избраха да използват регистрациите на малките партии, тъй като нямаха технологично време да основат своя партия.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Alexeybow 15:06, 05 авг 22

Hello. And Bye.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама