Големите кавички: „Служебното правителство работи като военен щаб“

11:35, 05 авг 22 / Големите кавички 25 2439 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Служебното правителство работи като военен щаб. Това написа олитологът Калоян Методиев, който бе съветник на президента Румен Радев, но вече е част от екипа на Корнелия Нинова.

„В България в момента тече квази-военна операция по овладяване на държавата. Подготвяна е месеци наред. Работи се по списъци за уволнения и срокове за превземане на държавните институции. Видя се, че участието на ИТН в дирижираното от президента сваляне на правителството се възнаграждава масово с постове в служебния кабинет. Елементите на тази операция се оглеждат и в овладяването на СЕМ, БНТ и БНР, които се превърнаха в рупори на безконтролната власт“.

Реално погледнато служебното правителство е конструирано и работи като военен щаб. И като биографии, и като действия, и като постигани една след друга цели само за 48 часа. Казвам всичко това от позицията си на човек, който е предупредил преди време за събитията, които се случиха миналата година и се случват днес.

Служебният кабинет вече излезе от рамките на зададените му от конституцията правомощия. Основната му задача е да организира честни избори, а не да овладява държавните институции, да прави чистки, да се занимава с политически репресии и да взима стратегически решения. Спирането на процедурата за членство в ОИСР от днес е крещящ пример в тази посока.

Потенциалът на „щаба“ за градивно действие клони към нула. Потенциалът му за разруха клони към сто.

Политическите субекти и гражданите трябва да проявят здрав разум и да осъзнаят сериозността на ситуацията. Първо ще са едни, после ще са втори, но накрая ще са всички. Същото ще се случи и с икономиката. Правните съветници в президентството вече търсят основания за въвеждане на извънредно положение. И това не е преувеличение или шега“.

 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 17:59, 05 авг 22

Не ми е симпатичен този политолог, но констатацията му съвпада напълно с моята. Май президенството се управлява от Илияна Йотова, респективно АБВ, пък и те първи навремето му издигнаха кандидатурата. Йотова обслужва шлемовете на Първанов и Румен Шадраванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама