Радев сравни кабинета на Петков с правителството на Борисов

19:29, 05 авг 22 / Политика 25 2390 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Определени кръгове нагнетяват лъжи и напрежения срещу служебния кабинет още от първия му ден. Още преди да е обявил някакви действия. Определени лобисти губят нервите си от това, че ще им се отнеме възможността да печелят от криза, която те сами предизвикаха. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев относно организираните за днес протести пред президентството срещу служебното правителство заради риска от сближаване с „Газпром“. Държавният глава обаче в момента не е в президентството, а открива Международния джаз фестивал „Д-р Емил Илиев“ в Боровец.

Относно забавянето на влизането в експлоатация на газовата връзка от Гърция, Радев атакува както кабинетите на Бойко Борисов, така и на Кирил Петков. Там, където пиарът е бил повече от работата, наследството винаги е тежко. Така беше след кабинета „Борисов, който разхвърля едни тръби по полето и те ръждясваха, така е и след кабинета „Петков, който смело обяви 30 август за дата да се изкарат Акт 15 и Акт 16 при огромна несвършена работа“, изтъкна държавният глава. 

Той увери, че въпреки тежкото наследство, което служебното правителство е заварварило - и в документално, и в техническо отношение, то ще направи максимума. И мой, и на служебното правителство приоритет е диверсификацията. Ще стане, но иска много работа, за да се навакса пропуснатото, допълни Радев.

Попитан дали доставките на природен газ от Русия ще се възстановят, той не даде категоричен отговор. Каза само, че правителството има задача да осигури стабилност и надеждност, които са задължителни действия за борба с високата инфлация“ и че в центъра на неговите действия трябва да стоят интересите на обикновения потребител и на българския бизнес“.

Има ли разрив в отношенията с левицата?

В отговор на въпрос президентът посочи, че няма разрив между него и българските  социалисти. Разривът е между ръководството на партията и левите хора и той пролича на последните избори“, отбеляза държавният глава.

Той отхвърли твърденията за реваншизъм и политическа чистка на служебното правителство, като посочи, че е дал свобода на министрите да определят своите екипи, така че да предприемат най-ефективни и решителни действия за овладяване на кризата в рамките на закона.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама