Има шанс за пробив в Шенген през есента

10:48, 06 авг 22 / Политика 25 2055 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Като „буря в чаша вода“ служебният министър на правосъдието Крум Зарков определи позицията на БСП за неговото и на още двама души от левицата участие в служебното правителство.

В декларация БСП вчера се разграничи от тримата министри в кабинета „Донев“, които са членове на партията, но не ги изключи.

БСП няма да наказва тримата министри, но се разграничава от тях

Става дума за едно неразбиране или недоразумение, меко казано което ме учудва, защото го чувам от хора, които имат голяма политическа грамотност. Някои от тях са юристи. Служебното правителство се различава от редовното от това, че то не е партийно – няма нужда някой да казва, че не носи отговорност за хората в него, тъй като така е по дефиниция, дори бих казал по Конституция, президентът се нагърбва с тази роля“, коментира Зарков.

Той каза, че не е имал колебание дали да приеме поста. Приел е след „беседа“ с президента Румен Радев и назначения от него за служебен премиер Гълъб Донев.

Приказката за лъжливото овчарче: Защо в Шенген ни нямат доверие

Тази беседа и начина, по който Донев и Радев я проведоха, ме убеди, че те знаят какво с става и какво трябва да се направи. Със спокойствие и компетентност, която рязко контрастират с истерията, която характеризира българския политически живот“, уточни социалистът в ефира на bTV. 

Според Зарков България има шанс за пробив в Шенген през есента. По думите му това е въпрос, по който може да се направи сериозен пробив без работещ парламент. В края на септември ще има поредна проверка на мисия по техническата готовност, защото има изостаналост по работата на министъра на вътрешните работи, съобщи той. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама