Шедьоврите на Енио Мориконе ще звучат в античната крепост „Туида“ в Сливен

10:43, 12 авг 22 25 2511 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Един запомнящ се концертен спектакъл „Енио Мориконе – киното в ноти“ ще бъде представен на 18.08. на сцената на крепост „Туида” в град Сливен. Сценарист е Юлия Манукян, солист – сопраното Мария Цветкова – Маджарова, диригент и оркестрации Левон Манукян. 

Ето какво казва предпремиерно маестро Левон Манукян за вълнуващия музикален проект: „Енио Мориконе е един от емблематичните композитори не само в Европа, но и в целия свят и интересът към него винаги е бил много голям. Решихме през настоящата година да опитаме този музикален проект, защото хората днес все повече се връщат към утвърдени ценности, включително и към старата филмова музика. Затова осъществихме един трибют – като преклонение към това, което Енио Мориконе направи през житейското си и творческо дълголетие. Желанието ни е да се получи един прекрасен проект, с който се надявам да доставим удоволствие на публиката“.

По време на концертния спектакъл на мултимедиен екран ще бъдат излъчвани кадри от холивудски продукции и известни образци на европейското кино, като подбраните филмови моменти са синхронизирани с изпълнявания саундрак от съответното произведение на Седмото изкуство. Майсторски подбраната мултимедия също е дело на сценаристката Юлия Манукян.

Енио Мориконе е известен като най-продуктивния композитор на филмова музика. В концерта трибют публиката ще чуе някои от неговите най-популярни произведения. Не може да пропуснем заглавия като „Имало едно време в Америка“, „Имало едно време на Запад“, „Мисията“, „Омразната осморка“, „Кино Парадизо“, „Сицилианският клан“, „Професионалистът“ и, разбира се, едно от най-любимите неща на българите от миналото – „Октопод“. Някои от тях са получавали най-големи награди за музика, а вярвам, че ще върнем хората назад във времето – към голямото, качественото кино“, допълва диригентът.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама