„Слава Богу, че са българите“: какво се промени в Одрин

14:40, 12 авг 22 / Свят 25 3297 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Напливът на българи към Одрин за пазар е довел до вътрешна миграция на търговци, които пристигат от съседните окръзи, за да търсят работа, съобщава агенция ИХА.

Десетки хиляди българи прииждат на шопинг в Одрин, особено след решението на президента Реджеп Тайип Ердоган, което позволи пътуване на българите само с лични карти без задгранични паспорти, отбелязва агенцията. Това доведе до активизиране на търговията в района и до приток на търговци от окръзи като Истанбул, Текирдаг, Къркларели и Чанаккале. 

Търсенето на магазини под наем пък е довело до увеличение на цените - обекти, отдавани преди на цена от 15 хиляди лири (2700 евро), сега се дават под наем срещу 50 хиляди лири (8800 евро), посочва Серхат Чекер, председател на Одринската асоциация на брокерите на недвижими имоти. 

Българите ще могат да влизат в Турция само с лична карта

Тюлай Кайтан, местен търговец, споделя, че 90 на сто от всички клиенти са българи. „Продаваме на българи. Слава Богу, че това продължава. Ако ги нямаше българите, щеше да е трудно за нас“, казва той, пише БТА. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама