Кирил Петков призна за огромна своя грешка

12:32, 13 авг 22 / Политика 25 3301 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Оптимист съм за следващия български парламент. Миналия парламент само 4 депутати не ни достигнаха, за да имаме 121. Вярвам, че с правилната кампания, правилното информиране, този път тези 4 депутати ще са от другата страна. Ако всички се обединим върху мисълта това да се достигне, вярвам, че е абсолютно възможно. Ако имаме тези 121 депутати ще продължим това, което започнахме. Това коментира пред „Дарик“ радио Кирил Петков.

Според него служебното правителство от една страна е нещо хубаво – дава възможност на нови лица да излязат напред, да пробият през статуквото. „Не трябва да позволяваме този институт на служебно правителство да продължава за повече от мандата, за който е решен. Самият институт на служебното правителство дава на един човек цялата власт. Опасността е, ако дадем цялата власт на един човек за дълго време, независимо кой е той“, посочи Кирил Петков.

Борисов: Промяната уби България

За твърденията на МРРБ, че в газовата връзка с Гърция газ няма, Кирил Петков коментира следното: „Кадрите, които видяхме – да, сигурно някакви бордюри не са завършени, но тръбата е пълна с 40 бара. Важно е тази връзка да влезе в експлоатация, защото цената на количеството, което минава през тръбата, пада от 140 евро на около 30 евро. Толкова е голям маржът между пазарните цени на газа в момента и цената на газа, който ще тече по тази връзка, че ние нямаме право на нито един ден да забавим пускането на връзката“.

Втори път не бих влязъл в коалиция, където имаме „троянски кон“. Пред обществото ти получаваш целия негатив от общото управление и „ама имахме „троянски кон“ вътре звучи като оправдание“, категоричен е Петков.

„Направих грешки“, призна той. „Огромна грешка беше това със заплатата за Украйна, което казах. Получих вълна от критика, донякъде с право“.

ГЕРБ нямат бъдеще, докато Борисов е технитя лидер“, на мнение е Кирил Петков. „Ние няма да направим никаква коалиция с ГЕРБ, докато Борисов ги управлява. При него проблемът е много ясен - той е правил много грешки и според мен престъпления. Той няма как да позволи да се направи съдебната реформа, която на нас ни трябва, по една много проста причина - ако я направим, той ще влезе в затвора“, заяви той.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама