Асен Василев: Ние не сме дясна партия

16:10, 14 авг 22 / Политика 25 2293 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В понеделник или вторник ще стане ясно дали „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ ще се явят заедно на изборите. Ние не сме дясна партия, а центристка, що се отнася до това как да се разходват средствата на страната. Целта на изборите е да се сформира мнозинство, което ясно да заяви, че няма да работи с Бойко Борисов, че ще спре всички кражби. Въпросът е как тази цел може най-добре да се постигне. Това каза пред БНР Асен Василев, съпредседател на ПП, бивш вицепремиери и министър на финансите.

Той допълни, че партиите трябва да се изчистят от хора с корупционен интерес. „Ако някой го е страх от институциите - или е направил нещо грешно, или не трябва да е в тази игра“, посочи Василев.

Асен Василев: Не получаваме руски газ чрез посредници

Бившият финансов министър увери, че ако ИТН влязат в парламента, ПП няма да се коалира с тях. „Мисълта за българските граждани и прагматичният подход минават над идеологическите проблеми“.

Асен Василев подчерта, че правителството не се е отказвало от договора с „Газпром“ по правилата, по които е бил сключен: „С „Газпром“ продължаваме да имаме договор и всеки ден сме изпращали заявка за получаване на количества. Няма един договор в Европа, по който „Газпром Експорт“ да си изпълнява задълженията... Газ ще има“.

Във връзка с отношенията между ПП и президента Румен Радев заяви: „След смяната на Николай Павлов като директор на „Булгаргаз“ и заради отнетия допуск на Сотир Цацаров като председател на КПКОНПИ започна охлаждане в отношенията ни и те станаха стриктно институционални... Никога не сме били формирани като президентска партия“.

Той насърчи служебния кабинет - ако види нещо нередно, да го коригира.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама