Автобус с деца се преобърна на „Тракия”

21:40, 14 авг 22 25 2980 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Автобус със сръбска регистрация, превозващ деца, катастрофира на АМ „Тракия”. Има множество ранени. Инцидентът е станал на 217 км в посока София, до Стара Загора, към 20.30 часа. 

Станимир Станев, заместник-главен секретар на МВР съобщи за Нова телевизия, че според първоначалната информация, пострадалите са около 10, но няма данни за тяхното състояние.

Автобусът се е обърнал на една страна в канавката, като десетки метри от мокрия банкет са изровени. Децата се прибирали към родината си след почивка на нашето Черноморие.

На мястото са пристигнали две линейки, пожарна и няколко полицейски автомобила. Много от преминаващите коли са спрели и десетки хора са се притекли на помощ на пострадалите.

Свидетел на случилото се, които също е помагал на пътниците в автобуса, каза, че всички качени в линейките са били в съзнание. Имало дете и двама възрастни, които обаче били във видимо по-тежко състояние.

Не пожелавам на никого да вижда подобна гледка - плачещи деца, целите в кръв“, сподели още Теодор. И допълни, че чул една от ръководителките на детската група да казва, че в автобуса са пътували 48 души. Жената разказала още, че не е имало коли, които да са попречили на движението на автобуса и той сам се е преобърнал в канавката.

Проф. Йовчо Йовчев, директор на Университетската болница в Стара Загора съобщи пред bTV, че в лечебното заведение са докарани 17 пострадали деца. Най-малкото е на 6 години, а най-голямото на 17. Децата са с повърхностни наранявания, при 3 от тях има и по-тежки охлузвания и натъртвания. При един от възрастните пострадали ще се наложи ампутация на крайник, каза още проф. Йовчев. 

С цел за осигуряване на проходимост за спешните екипи при Сливен е спряно движението в участъка от пътен възел „Нова Загора“ до пътен възел „Стара Загора“. 

Обходният маршрут е: Нова Загора – Стара  Загора; околовръстен път на Стара Загора и се включва в АМ „Тракия“ при пътен възел „Стара Загора“ в посока София. Движението в района се регулира от екипи на Пътна полиция, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама