Кинг написал новия си роман, за да се разсее от Тръмп и коронавируса

19:15, 16 авг 22 / Култура 25 2299 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Доналд Тръмп бе ужасен президент и ужасен човек, заяви Стивън Кинг в интервю за „Сънди Таймс“ от уикенда. Кралят на хоръра, създател на десетки чудовища в човешка или друга форма, не за първи път отправя критики към бившия американски президент, отбелязва „Варайъти“.

„Смятам, че Тръмп беше ужасен президент и ужасен човек. Мисля, че наистина се е занимавал с криминални дейности и със сигурност имах усещането, че бе социопат, който опита да свали америкамската демокрация не заради някаква политическа цел, а защото не може да признае, че е загубил“, посочи писателят, пише „Площад Славейков“.

Попитан дали забелязва възход на фашистки настроения в САЩ, Кинг отговаря така: „Има силно дясно крило в Америка, което държи мегафон под формата на някои медии. Не мисля, че са фашисти, а крайнодесни. Със сигурност отричат, че климатичните промени съществуват, така че това е реален проблем“.

Стивън Кинг ужаси интернет с кулинарна рецепта

Един от най-плодотворните романсти на своето време, Кинг е издал 64 романа, поставяйки началото на кариерата си пред 1974 г. с „Кеери“, отбелязва „Варайъти“. Интервюто в „Сънди Таймс“ е проведено от Ричард Озмънд, водещ на британското куиз шоу „Pointless”. В един от епизодите му 100 души са имали 100 секунди, за да изброят колкото се може повече заглавия от Краля на хоръра. Три се очертават най-известни, разказва Озмън в разговора си с Кинг, и писателят успешно познава номера 1 и р – „То“ и „Кери“ съответно. На второ мяст ое „Сиянието“, подсказва интервюиращият.

„Еха, да, бях забравил за „Сиянието“, казва Кинг.

Най-новият му роман, озаглавен „Fairy Tale”, предстои да излезе на англоезичния пазар през септември. Той ще представи историята на 17-годишно, наглед обикновено момче, кето наследява ключ към паралелен свят. Доброто и злото там са скопчени в ожесточени битка и единствено момчето и парньорът му – кучето Радар – могат да въдворят  ред в този нов и странен свят, но и в нашия същевременно.

„Исках просто да напиша много добро четиво. Трябваше ми нещо, което да ме разсея след Ковид и Тръмп, от политиката и всичко друго от ежедневието ми. И точно това се случи“, разказва Кинг.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама