Обезвреждане на боеприпаси подпали военния полигон край Казанлък

17:42, 17 авг 22 25 1982 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Пожар гори във военния полигон „Тюлбето“ край Казанлък. Огънят е възникнал при обезвреждане на невзривени боеприпаси, съобщиха от Министерство на отбраната.

Специализиран екип от състава на Втора механизирана бригада е задействан със задача да класифицира и унищожи невзривени бойни припаси, открити в землището на село Шейново. На
място военнослужещите откриват 14 боеприпаса, различни по вид: две 120 мм осколочно фугасни стоманени мини, пет 82 мм осколочно фугасни мини, четири 60 мм мини, два изстрела за ръчен противотанков гранатомет и един изстрел за стационарен противотанков гранатомет. Боеприпасите са иззети и транспортирани за унищожаване при спазване на всички мерки за безопасност.

При унищожаването на боеприпасите възниква пожар, който се разраства в рамките на полигона заради силния вятър и  сухите треви. В неговото потушаване участват 80 военнослужещи от
бригадата с един военен пожарен автомобил и две пожарни на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. В гасенето на пожара, който е в близост до вилна зона, се включи и вертолет Ми-17, който излетя в 17.18 ч. от авиобаза Крумово.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама