Петков заведе дело срещу Борисов

16:29, 24 авг 22 / Политика 25 2876 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и бивш премиер Кирил Петков е завел дело за клевета за половин милион лева срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Това обяви самият той пред журналисти.

Току що заведох дело срещу Бойко Борисов за клевета за половин милион лева. Този човек вече е осъждан за клевета, доказан лъжец. Омръзна ми да слушам всичките му лъжи за посредници, за комисионни, за всякакви клевети, за които той непрекъснато говори навсякъде. Време е да спрем тези стари лъжци с техните мутренски похвати“, коментира Петков.

 

Жалбата е за клевета за това, че Борисов каза, че сме взели средства от посредници и че сме взели някакви комисионни. Цената, която ни договорихме за газа, беше под 30 долара на европейския пазар, обясни бившият премиер.

По-рано днес от ГЕРБ  обявиха, че са сезирали МВР и ДАНС за това, че кабинетът „Петков“ е купувал по-скъп руски газ през посредник. Самият Борисов пък обяви, че бившият кабинет е бил „най-изгодното правителство в полза на Русия“. 

Ще ходим до края на това дело, за да бъде осъден. Неговият арест е само първата стъпка, която ще довършим след 2 октомври, допълни той.

Припомняме, че днес съдът официално постанови, че арестът на лидера на ГЕРБ е бил незаконен.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 18:33, 24 авг 22

Браво на Петков. На този мафиот и едноличната му грабителска банда трябва да се сложи край. Докато беше премиер ни лъжеше по четири пъти на ден. България не е имала по голям лъжец, крадец, наглец, развратник и тиранин от тая мафиотска мутра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама