Гражданското движение на Радостин Василев е факт

15:44, 25 авг 22 / Политика 25 2114 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Отцепилият се „Има такъв народ“ бивши министър на младежта и спорта Радостин Василев обяви официално новият си проект – „Гражданско Движение Силна България“.

Създадох движението, за да продължим по категоричен начин заедно с Вас, гражданите на България, борбата срещу мафията, задкулисието и грабителите на родината ни! Отвоюването на държавата от лапите на бандитите трябва да продължи“ обяви той във Facebook.

Василев посочи, че като министър е повел кръстоносен поход срещукърлежите, изсмукващи ресурса на сектора“, но най-голямата битка тепърва предстои. „Това вече не е толкова битка на партии и идеологии, а по-скоро на доброто срещу злото, между истината и лъжата. Между старото и прогнилото и новото, търсещо промяна“, смята той.

Според него изходът е само един и „за да оцелеем, народът трябва да унищожи действащото досега срещу него корпоративно чудовище ГЕРБ – ДПС“, а това може да стане само чрез възмездие.

Радостин Василев представи и част приоритетите на новото гражданско движение.

- Пряко участие на гражданите в държавното управление и местното самоуправление.

- Осъществяване на граждански контрол за прозрачност при работата на държавните и общинските институции.

- Упражняване на граждански контрол върху управлението на страната, за постигане на прозрачност в управлението.

- Възстановяване на прозрачността и законността при управлението на публичните финанси, прекратяване на порочните и престъпни практики в управлението на страната и търсене на отговорност чрез въвеждане на действащи механизми за контрол върху дейността на държавното управление и местното самоуправление.

- Ефективно използване на механизмите на държавното управление и местното самоуправление.

- Създаване и реализиране на възможности за пълноценно развитие, социална реализация и трудова заетост на всички граждани.

- Подпомагане на гражданите при взаимодействието им с институциите на Република България.

- Подпомагане на държавните институции за установяване върховенството на закона, защитата на националната сигурност, правата и законните интереси на гражданите и техните организации.

- Прозрачен и качествен публичен дебат. 

- Стремеж към обществена солидарност и социална взаимопомощ.

- Осигуряване на възможност за ускорено икономическо развитие на отделните региони на територията на Република България.

- Утвърждаване на моралните, духовните и културните ценности на България, чрез стремеж към запазване на българската национална идентичност и пресичане на отрицателни чужди влияния.

- Премахване на корупционните практики, чрез ограничаване на властови и бизнес обвързаности и подкрепа към кандидатури на политици с висок морал, висока образователна степен и професионална подготовка.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!



Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама