Запорожката АЕЦ е изключена напълно за първи път в историята си

18:51, 25 авг 22 25 2484 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

За първи път в историята на своето съществуване Запорожката АЕЦ е била изключена напълно от електрическата мрежа в резултат на действията на руските окупатори, съобщи порталът Украинска правда.

Украинският оператор „Енергоатом“ обяви, че заради пожари в близкия ТЕЦ днес на два пъти се е стигнало до прекъсване на линията, свързваща ТЕЦ-а с украинската електропреносна мрежа. Останалите електропроводи са били прекъснати в резултат на руски обстрел.

От „Енергоатом“ допълват, че от мрежата са изключени двата работещи енергоблока, което означава за първи път в историята на Запорожката АЕЦ пълното и изключване от системата. Персоналът на атомната електростанция провежда необходимите подготвителни действия за свързването на един от енергоблоковете към мрежата, пише Оffnews.bg.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама