Петков и Василев: Един от двама ни ще е премиер, ако спечелим изборите

19:51, 26 авг 22 / Политика 25 2241 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
Един от двама ни ще е премиер, ако спечелим изборите. Това обявиха съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев в ефира на БНТ. Кой точно ще оглави правителството, ще решат двамата помежду си, защото си имали взаимно доверие, стана ясно от думите им.
 
„Допуснахме много грешки, но направихме и много добри първи стъпки. Хората това ни казват – довършете си работата“, каза още Петков. 

„Полицаите, които загинаха в Бургас, дадоха живота си за сигурността на всички ни, никой политик не трябва да използва тази трагедия за политически цели“, коментира той по повод смъртта на двамата полицаи в Бургас. 

Допълни, че ако средствата за охрана на границата се използват правилно, ще имаме много по-добра защита. Каза още, че за 7 месеца са направили добра първа стъпка, но дупката е толкова огромна, че ще трябва да бъдат направени още доста стъпки, за да се постигне това, което желаят.

„Нашето правителство направи първа стъпка на „Капитан Андреево“, най-големият пункт беше завзет от една частна фирма. Години наред беше един корупционен канал, не само за мигранти, но и за плодове и зеленчуци с високи нива на пестициди. Има още стъпки, които трябва да бъдат направени“, каза Кирил Петков.

Асен Василев коментира проблема с газовите доставки. По думите му потребителите са били подсигурени. „От 1 юли получаваме пълния обем от 1 млрд. кубически метра. Преди това Николай Павлов, бившият шеф на „Булгаргаз“, назначен от ГЕРБ, се беше отказал от 2/3-ти от тези количества. Със 7-те танкера това е още около 1 млрд. кубически метра. Това покрива напълно всички топлофикации и всички битови потребители на газ. Ние ги бяхме договорили с твърда оферта“, каза Асен Василев. По думите му за двата оставащи дни на правителството тогава са успели да договорят двата слота за доставката на втечнения газ.

„Заведох дело за половин милион срещу Борисов, защото това е безобразие“ - така Кирил Петков отвърна на твърдения на лидера на ГЕРБ за злоупотреби от „Продължаваме промяната“. Кирил Петков обясни, че след като са били спрени доставките от „Газпром“, са провели директни преговори с американската компания „Шиниър“ и за 2 седмици са намерили слотове за доставката на 2 танкера втечнен газ.

„Всеки ден си изпращаме заявката към „Газпром“, на следващия ден получаваме нула. Ние си искаме газа и не го получаваме. Правим плащането към „Газпромбанк“ и те ни го връщат. Ако служебният кабинет е спрял да подава заявките, това вече ни поставя нас в неизпълнение на договора, но докато ние бяхме на власт всеки ден си подавахме заявките, за да сме напълно в изпълнение на договора“, обясни Асен Василев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама