„Ние идваме“ се отказват от изборите

09:43, 28 авг 22 / Политика 25 3016 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

„Ние идваме!“, заедно с мандатоносителя си Единна народна партия (EНП), ще се оттегли от участие в предстоящите парламентарни избори. Това обявиха от движението в официално съобщение до медиите, въпреки регистрацията им в Централната избирателна комисия (ЦИК).

По-рано лидерите на движението Арман Бабикян и Николай Хаджигенов обявиха в ефира на bTV, че ще оттеглят документите си от ЦИК и ще дадат възможност на всички тези, които обещаваха обединение, правиха телевизионни декларации, всичко това остана празни думи визирайки идеята борещите се срещу статуквото политически сили да се обединят. Оттегляме се, защото е безсмислено да пребиваваш в политиката, заяви Бабикян. 

Николай Хаджигенов пък добави, че са решили да не участват четвърти път в една и съща глупост с предизвестен резултат.

„Това е трудно решение за нас и за хилядите ни поддръжници. Въпреки това го смятаме за правилно, защото за 4-ти път не се постигна обединение на силите, които наистина търсят промяна, правосъдна реформа и модернизация. Останаха голи декларации и празни думи в медиите“, аргументираха се още в позицията си от „Ние идваме!“.

„Решението ни едни ще сметнат за слабост, а други за благородство. Все едно, ние сме доказали, че политиката не е аритметика и трима души могат да вдигнат 70 процента от хората в страната. Видяхме и партии с голям резултат, които се сриват. Ние сме доказали, че присъствието в политиката има смисъл, когато можеш да изпълниш обещаното, а не просто да пребиваваш в нея. Когато ни показват, че верни, но безполезни хора са по-важни от активни и непреклонни, то няма смисъл да се повтаря един и същи неуспешен модел. Айнщайн е казал: Лудост е да правиш едно и също нещо отново и отново, и да очакваш различни резултати“, пишат още от движението. 

Не на последно място оттам подчертават, че не желаят граждани с общи мечти за България да бъдат противопоставяни и да се състезават едни срещу други в момент, когато са заплашени независимостта и евроатлантическата ориентация на страната, както и опитите за посегателство върху парламентарната република. В братоубийствен политически конфликт не желаем да бъдем! „Ние идваме!“, заедно с ЕНП, ще продължим активна работа и ще постигнем целите си за освобождаване на страната от мафията, за да имаме път като модерна и свободна държава. Започваме работа за следващите избори“, категорични са те.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 11:59, 28 авг 22

Добре, че се отказват тези , особено Хаджигенов е толкова прост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама