Рашков: Опасявам се, че някой иска да се даде свобода на търговията с гласове

18:20, 30 авг 22 / Политика 25 2394 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Опасявам се, че някой иска на предстоящия вот да се даде някаква свобода за купуването и продаването на гласове. Това каза бившият вътрешен министър Бойко Рашков в ефира на bTV във връзка с рокадите в МВР.

Той обясни, че по темата е разговарял и с президента Румен Радев. „За тези светкавични чистки, които започнаха да правят като по план, като че ли някой им беше свел задача на тези длъжностни лица от Министерството на вътрешните работи. Аз уведомих президента, защото не можех да приема, че лица, назначени от президента на републиката ще започнат да освобождават висококвалифицирани кадри от МВР в навечерието на предсрочни избори. Сред тях бяха хора, които бяха взели много дейно участие в противодействието на купения вот“, коментира Рашков.

Мигрантският натиск не е български патент

Бившият вътрешен министър не приема понижаването, а впоследствие и освобождаването на директора на „Гранична полиция“ Деян Моллов. По повод мигрантския натиск бившият министър посочи, че грешки при справяне с проблема предишния кабинет не е допускал.

„Мигрантският натиск не е български патент, а глобален проблем на много страни. Но естествено държави, които са граници на Европейския съюз като България, има повече правомощия във връзка със създаването на препятствия на чужди граждани не по законния ред да преминават през зелената граница. Част от тях бягат от режима, в който досега са живели, а други - по икономически причини. Това не е национален проблем, а европейски и световен. Не може да се реши само с огради“, каза Рашков.

Според него по негово време е направена сериозна работа по ремонт на граничното ни съоръжение. Бившият вътрешен министър добави, че в глобален мащаб не може миграцията да се спира само с граници.

Имало ли е частни партита в държавни бази?

Рашков нарече измислици изказванията на сегашния вътрешен министър Иван Демерджиев, че по негово време  имоти на МВР са се използвали за частни партита.

„Колегата, който по едно време щеше да става мой заместник, говори и нелогично и неистини. Не е имало никакви частни партита. Имаме само един случай, при който служителка от една дирекция в Министерството на вътрешните работи, имайки абитуриент, е поискал разрешение да ползва ресторантската база в почивна станция. Тя е заплатила разходите, които са направени на цени за външни лица, не за служител на МВР. В това няма нищо укоримо“, обясни Рашков. 

Имам сериозни възражение срещу решението на съда за ареста на Борисов

Имам сериозни възраежние срещу решението на съда за ареста на Бойко Борисов, обяви Рашков. Според него задържането на лидера на ГЕРБ не е било грешка, а е закъсняло.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама