Шефът на борда на директорите на „Лукойл“ е открит мъртъв

11:10, 01 сеп 22 / Свят 25 2619 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Равил Маганов, председател на борда на директорите на „Лукойл“, е открит мъртъв на територията на Централната клинична болница на президентската администрация, пише БГНЕС. Разследващите органи работят на място, за да установят причините за смъртта му. Според източници разпитващите ще трябва да прегледат записите от камерите за видеонаблюдение.

По първоначална информация 67-годишният Маганов е паднал от прозореца на Централната клинична болница на улица „Маршал Тимошенко“, в западната част на Москва и е загинал на място. Това съобщиха за ТАСС правоохранителните органи. Инцидентът е станал около 07:00 ч. московско време. Според съобщения в медиите той е бил на лечение във въпросната болница.

Равил Маганов започва работа в „Лукойл“ през 1993 г. като вицепрезидент по нефтодобив. През 2006 г. е назначен за първи изпълнителен вицепрезидент на компанията, а през 2020 г. - за председател на борда на директорите.

САЩ конфискуваха самолет на „Лукойл“ на стойност 45 млн. долара

Междувременно стана ясно, че САЩ са конфискуали самолет на стойност 45 млн. долара, собственост на руската енергийна компания PJSC Lukoil. „Окръжният съд на САЩ за Южния окръг на Тексас разреши изземването, се казва в изявление на министерството. Самолетът е летял в и от Русия в нарушение на санкциите на Министерството на търговията на САЩ срещу Русия, съобщиха от Министерството на правосъдието, цитирано от „Сега“.

Пореден смъртен случай на топ мениджър в „Газпром“

Пореден смъртен случай на руски енергиен топ мениджър

Това е поредният случай на необяснима внезапна смърт на руски енергийни мениджъри в последните няколко месеца след началото на войната в Украйна. Юли месец Юрий Воронов - учредител и генерален директор на логичстичната компания „Астра Шипинг“, която е подизпълнител на проекти на „Газпром“ в Арктика, бе открит мъртъв. Тялото му е било открито в басейн в елитното вилно селище „Морски тераси“ край Санкт Петербург. 

В началото на годината друг мениджър на „Газпром“ – 61 годишният Александър Тюляков, заместник-генерален директор на Единния разчетен център на компанията, бе открит мъртъв. „Новая Газета“ обявява новината за гибелта на Тюляков на 25 февруари -  обесен в гаража на апартамента си в областта Лениски в покрайнините на Санкт Петербург. Полицията съобщава и за бележка, която говори за самоубийство. От „Новая газета“ твърдят, че той е имал следи от побой в навечерието на смъртта си.

Подобен е случаят на Леонид Шулман, шеф на транспорта на дружеството „Газпром Инвест“. Смъртта му настъпва във вила в същия район като този на Тюлаков, но през януари. И той е бил част от управата на „Газпром“, и до неговото тяло е открита бележа. В нея за причина за отнемането на живота се посочва, че милионерът Шулман не желае да бъде в тежест на семейството си поради травма в крака, която се случва малко преди инцидента. Списание „Форчън“ твърди, че срещу него е имало разследване за измама в „Газпром“.

През април в жилището си в Москва е открит Владислав Аваев, бивш вицепрезидент на „Газпромбанк“, както и труповете на жена му и дъщеря му. Всички са застреляни, като апартаментът е бил заключен отвътре.

В същия месец 66-годишният олигарх Михаил Уотфорд също бе открит мъртъв в резиденцията си в графство Съри в Обединеното кралство. Той натрупва състояние от петрол и природен газ. Негов градинар го открива обесен в гаража му.

Пак през април испанската полиция открива в курорта Лорет дел Мар телата на руския милионер Сергей Протосеня, на съпругата му и дъщеря му. Според полицията мъжът убива по брутален начин с брадва и нож жена си и дъщеря си, а след това се обесва. Синът му обаче публично се противопостави на това твърдение, казвайки пред „MailOnline“, че баща му „не е убиец“. Протосеня е бивш зам.-шеф на борда на директорите на най-голямата компания производител и износител на руски втечнен природен газ „Новатек“.

Май месец пък Андрей Круковски, който бе генерален директор на принадлежащия на „Газпром“ курорт край Сочи - „Красная поляна“, бе открит мъртав, след падане от туристическата пътека.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 12:24, 01 сеп 22

Там е ветровито място

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама