Ето защо в бюлетината няма да има номер 21

15:05, 01 сеп 22 25 2499 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В бюлетината за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври няма да има номер 21. Това става, след като вчера формацията на Арман Бабикян и Николай Хаджигенов „Ние идваме“ обяви, че няма да участва във вота и не регистрира свои листи. Те бяха регистрирани с „Единна народна партия“, на която се падна номер 21. За това съобщи пред БНТ заместник-председателят на ЦИК Росица Матева.

Не се чувстваме предатели, спазваме Изборния кодекс такъв, какъвто е. Там, където на предходни избори 5 години са гласували повече от 100 избиратели, се разкрива избирателна секция. Обявили сме над 730 места, предстои да бъдат определени още неща според подадените заявления“, обясни тя.

Ето номерата на партиите за изборите

В някои секции в чужбина ще се гласува машинно, в други - не. „В страната ще има 9363 секции с машини, вече са обявени на страницата на ЦИК. В 1104 ще има втора машина. В чужбина - в 290 секции ще има машина, в 233 от тях ще има втора машина. Уговорката е, че след 6 септември, според подадените заявления, ще се прецени дали във всички секции с машини в чужбина те да не бъдат по две“, посочи Матева..

Министерството на външните работи ще отговаря за транспорта на машините извън страната. „В момента тече поръчка за транспорта и поддръжката на машините в страната за вота. Инсталирането на машините отнема между 7 - 10 дни“, уточни Матева.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама