Британците спират да пият лате

20:25, 12 сеп 22 / Любопитно 25 2343 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Британският вестник „Mirror“ изразява възмущението си от факта, че заради енергийната криза на британците може да се наложи да плащат почти пет пъти повече за лате, отколкото сега.

По-рано собственици на кафенета в Обединеното кралство споделиха пред изданието, че ще трябва да повишат цената на чаша лате от 2,9 на 14 паунда, за да оцелеят на фона на рязкото покачване на цените на горивата.

Според двойка собственици на такова заведение в графство Кент договорът за доставка на електроенергия за кафенето им изтича в края на годината и те ще трябва да платят 69 хил. паунда вместо 15 хил. паунда (в годишен план). Предприемачите поясняват, че само ако повишат цените на напитките си, ще могат да се справят с невероятно високите сметки за комунални услуги, пише БГНЕС. 

„А колко чаши кафе продаваме сега? Една на час?“ пита собственичката.

„Всеки бизнес може да таксува каквото си иска за всичко, което продава. Важно е обаче колко са готови да платят клиентите“, напомня redcat2.

„По-добре е да затворите веднага и да си потърсите нова работа“, съветва друг друг предприемач.

„Четиринайсет паунда за едно лате? Това шега ли е? Приключване на дейността. Никой няма да го купи за толкова пари“, посочва Fedupoffalsers. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама