„Според мен за всичко е виновен депутатът Христо“: Хазарта с предизборен „шансон“

12:00, 16 сеп 22 25 3704 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Бившият депутат от „Продължаваме промяната и кандидат за народен представител в новия парламент Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, пусна нова песен, която описва осеммесечния му мандат в парламента, но под формата на безпощадна пародия. 

Защо реших да се кандидатирам за народен представител отново?

Парчето се казва „Депутатът Христо“ и е първото, което рапърът издава, след като влезе в политиката. Но в същото време идва едва 17 дни преди изборите и остро осмива лидерите и шефовете на парламентарните групи на част от другите партии. Главни „герои“ възпяти от Хазарта в хапливи и иронични рими са Бойко Борисов, Ахмед Доган, Делян Пеевски, Слави Трифонов, Десислава Атанасова, Тошко Йорданов и Костадин Костадинов. 

„Ка́жи честно“: За народа с любов...

В предизборния си шансон, както той самият го нарича, Христо Петров показва две от ролите си в живота - на рапър и на депутат. Клипът започва с негово телевизионно изявление в ролята му на народен представител, облечен в бяла тениска и елегантно черно сако, на фона на червени завеси и два български флага от двете му страни. След което се включват и кадри пред панелни блокове, където рапира в познатия си стил, облечен в спортно яке. Обещавайки да бъде „максимално кратък“ и да се изкаже само „по начина на водене“, той иронично нарича себе си „супер аматьор между професионалисти“. И продължава: „Всеки си намира каквото търси. Като си тръгнал за вълци, не забравяй и отровата за мишки. Гледай мача, вземи бира-скара. Викай подпалвача - нека изгаси пожара. Остави бедняка да си избере лихваря. Май овцата пак е влюбена в месаря“.

„Ка́жи честно“: избори ли са да ги опишеш

Междувременно се включва и автентичният глас на председателката на бившата парламентарна група на ГЕРБ в 47-ото Народно събрание Десислава Атанасова, която представя народния представител Христо Петров

Сбъднах си мечтата да съм на заплата и от време на време да гепя нещо от децата ти. Гепа кинти, гепа, гепа кинти. Аз съм мръсен, ама те са толкоз чисти. Ремонтирам, яко тъпо аз рапирам“, рапира той.

Един ден в парламента

Бившият депутат описва и битието на екс премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов: Санирам и малко скъпо асфалтирам, тренирам с Реал Мадрид на стадиона, добре, че дъщеря ми е в Барселона“. А през това време се появява и негова карикатура в екрана на малко телевизорче. Такива се излъчват и на останалите персонажи от шансона. В клипа към песента участват и актьорите Йорданка Йовева и Стефан Мавродиев.

За Десислава Атанасова пък „депутатът Христо“ вмята: „няма как да не спомена нещо за гласа, който лекува запек“, след което отново се чува как Атанасова казва от трибуните в парламента: „Господин, Петров“. А той продължава подигравателно: „Шефке, много ме кефиш с тия твойте цайси, заклевам се при други обстоятелства - сеш'се“.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган пък е включен така:Дай му два милиона да проектира язовир и да пазиме етническия мир“. 

Пиперливият му език не пропуска и лидера на Възраждане Костадин Костадинов, към когото се обръща не с име, а с прякор: Копейка, каква е твоята прогноза, твоите хора ще се фраснат ли четвърта доза? Догодина обещавам да не те тормозя.

„Има такъв народ“ също са попаднали под неговия прицел. Към председателя на парламентарната група на ИТН в последния парламент Тошко Йорданов се обръща с думите: „Ей, бройлер, ще ти купя бойлер. Нека ти помогна, стига с тая мизерия. Това е една мистерия - как успя да го поемеш целия едновременно и на Дългия, и на Дебелия?. И отново се чува гласът на Десислава Атанасова: Груба и просташка демонстрация, а Хазарта се съгласява с това твърдение: Абсолютно съм съгласен“.

Той прави и предупреждение към останалите политици: Момчета, идвам да ви разваля банкета. Сори, този път съм без балета. Виж какво, според мен за всичко е виновен лично депутата Христо. Кажи честно - побърка ли се? Батко не наяде се, но поне наспа ли се. Ето продаде се“.

И продължава с: Според мен за всичко е виновен депутата Христо. Ей го 8 месеца и вече нищо. Абсолютно, мани го тоя чичко.

Ицо Хазарта иронизира и опорните точки на опозицията в критиките срещу последния редовен кабинет - газа, цената на бензина и т.н., като отбелязва, че първата му работа в Народното събрание е била да вдигне бензина с лев и от надценката 70 стотинки са за мен, а трийсетте ги нося лично на Асен.

Накрая завършва с думите: Мойта - лесна. Има аерогара. Трудното е да напишеш коментара. Затова нека сам изям кафявата попара във държавата на двамата шопара.

Песента към момента има 16 хил. гледания, като беше пусната и във Facebook профила на Продължаваме промяната с краткото описание: Изтекоха ни опорките.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 02:00, 20 сеп 22

Ицо ти си нашата гордост.Ще победим.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама