Мащабна полицейска операция в Перник, разследват търговия с гласове

18:25, 24 сеп 22 25 1904 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

В Перник се провежда мащабна специализирана полицейска операция, съобщиха от МВР.

Резултатите до ранния следобед - проверени са 130 моторни превозни средства и над 230 пътници. Проверени са и пет криминално проявени лица. В търговски обект в града е установена незаконна лихварска дейност, иззети са списъци с имена, пари и дебитна карта. Разследването продължава и на други адреси, свързани с обекта.

В друг търговски обект също е намерена тетрадка със списъци. Образувани са досъдебни производства и за двата случая, като ще се провери дали са предлагани подкупи за гласуване за определена партия срещу опрощаване на дългове. До края на деня се очаква и да има задържани.

Задържаха мъж за купуване на гласове в Козлодуй

Вчера след сигнал в Козлодуй е била проведена спецоперация за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите.

Към 22.00 часа е спрян лек автомобил, управляван от 34-годишен местен жител. При последвалата проверка униформените открили в колата два хартиени списъка с лични данни на хора от района и информация за различни парични суми.

 

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава.

В последните дни се проведоха няколко полицейски операции – в Стара Загора, Сливен, Добрич и Шумен. Акциите са насочени към противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и срещу нарушения на изборното законодателство във връзка с предстоящия парламентарен вот.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама