Борисов отказа дебат с Петков и Василев

17:19, 25 сеп 22 25 2268 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов оклони покана за публичен лидерски дебат със съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев.

Идеята беше лансирана от Кирил Петков в съботния ден, но официалната покана дойде в неделя. В нея лидерите на „Продължаваме промяната“ призоваха за Борисов да избере член на ГЕРБ и да се изправи лице в лице срещу тях и така двете сочени за водещи партии да представят пред избирателите идеите си за управление.

„Ръкавицата е хвърлена“: Василев и Петков поканиха Борисов на предизборен дебат

Часове по-късно Бойко Борисов отхвърли поканата и изтъкна ареста му през март като основен мотив. 

Господа Петков и Василев, как си представяте да дебатирам с Вас, които поръчахте и организирахте незаконния ми арест?! Потвърден като незаконен на две съдебни инстанции. Бих дебатирал с всеки гражданин, спазващ законите и Конституцията на страната. Нито Вие г-н Петков, нито Вие г-н Василев, отговаряте на този профил.

Пожелавам Ви още идеи за черна кампания, с която заливате обществото! Така може би няма да се класирате и втори. Живеем в демократична държава, в която нас, гражданите, не ни е страх!“, написа Борисов във Facebook.

 

Ако не дебат, поне кафе?

„Разбрах, че току що г-н Борисов е отказал да дебатира с нас и е избягал от дебата. Нека поне го поканя на кафе в центъра на Банкя. Много ще се радвам да си поговорим“. Така Асен Василев, който е в Банкя за среща с избиратели, коментира отказа на Борисов.  

„Ние в коалиция на кражбата няма да участваме. Това сме го заявили ясно. Няма прроблем обаче да си поговорим за правовата държава, за начина, по който изнудвани фирмите по неговото време, за начина, по който са раздавани поръчките, за начина, по който неговите министри са прибирали комисионни и за всички тези на първия ред, за които той казва, че не ставали, а той бил най-добрият в партия ГЕРБ“, добави Василев, цитиран от novini.bg. 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 19:08, 25 сеп 22

А с лошия човешки материал

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама