Хазарта: Животът ми мина да търпя дърти мутри, затова съм в политиката

20:00, 26 сеп 22 25 2838 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Животът ми мина да ги търпя тия дърти мутри. Искам да помогна тази мръсна машина да се разкара. 90-те години гледах как чупят крака и ръце и лепят лепенки по стъклата на кафета и магазини. Сега ги гледам вече с костюм и как обясняват, че трябва да има стабилност. Искам да помогна това нещо да се разкара. Това заяви бившият депутат и настоящ кандидат за народен представител от „Продължаваме промяната“ Христо Петров, по-известен, като Ицо Хазарта, в ефира на bTV.

„Според мен за всичко е виновен депутатът Христо“: Хазарта с предизборен „шансон“

Имам проблем с думата „задкулисие“, защото за повечето хора тя не означава нищо. За мен това е мръсната машина, която съществува от повече от 30 години и тя работи, посочи той. По думите му „мръсната машина“ е виновна затова нашата държава да е различна от други европейски държави, на които искаме поне малко да приличаме. „Мръсната машина притежава медийна империя, която може да съсипе един човек, още преди да се е стигнало до по-тежките бухалки халки, които са прокуратура, данъчни и всички други такива подобни институции“, допълни Хазарта.

Има добри хора във всяка партия

Според бившия депутат във всяка една партия има свестни хора, но когато те влязат в политиката, идват хората от мръсната машина и им казват, че нещата не се случват така, както си мислиш. „Те ти обясняват, че ако ги махнеш, на тяхно място ще дойдат други. Казват ти, че всъщност корупцията не е нещо чак толкова лошо. Хората изчистват своята съвет с мантрата, че нещата просто стават така. Само че аз не им вярвам. Ако всеки е с това мислене, нито България щеше да я има 1300 години, нито пък държавите в Европа, които харесваме, коментира той.

Защо реших да се кандидатирам за народен представител отново?

Христо Петров изтъкна, че в добрия случай свестните хора в парламента се отказват и си тръгват, а в лошия случай стават част от мръсната машина. Според Ицо Хазарта политиката може да бъде място за промяна. Сигурен съм, че не съм първия влязъл с добри намерения в парламента. Не забравяйте, че политиката се прави от хора. Тя не е абстракция. Тя е реална. Но хората биват и добри, и лоши, отбеляза той.

Грешки от неопитност

По думите му правителството на Кирил Петков е паднало именно благодарение на мръсната машина, за която говори, защото е отказало да направи определени сделки. Петров призна и че кабинетът е направил и грешки.

Една сериозна грешка беше, че всяка партия имаше дадено отделно министерство, за което да отговаря. Така имаше възможност министерствата да се използват като касичка. Грешка беше и призива на Кирил Петков да се дари една заплата за Украйна“, каза бившият депутат, като отбеляза, че повечето са се дължали в резултат на неопитност. След което подчерта, че в ГЕРБ никога никой член на партията не може да си позволи да говори за грешки на лидера Бойко Борисов. 

Хазарта все пак подчерта, че ако има и едно доказателство, че Кирил Петков и Асен Василев правят бели, щял да ги изостави. Резултатите до момента показват, че всички обвинения от опозицията са инсинуация.

Социолозите се правят на луди

Той обяви, че социологическа агенция е поискала от „Продължаваме промяната“ 100 000 лв., за да има дадат повече проценти. Последва и реакция на социолозите, които с декларация поискаха кандидатът за депутат да назове име. Христо Петров отказва да каже коя е агенцията с мотива: Тези оферти не пристигат на фирмена бланка с подпис и печат на шефа на агенцията. За да кажеш такова нещо, трябва да имаш неопровержими доказателства“.

Той уточни, че предложението не е било отправено лично към него, а към човек от ПП. Според него на практика социолозите на искат отговор, защото много добре го знаят.

Един ден в парламента

На миналите избори някои от социологическите агенции даваха 10% преднина на ГЕРБ, а спечели „Продължаваме промяната, изтъкна Петров. „Аз съм на 42 години. На мен никой, никога не ми се е обаждал, за да ме пита за кого ще гласувам. На моите приятели също. Социолозите се появяват месец-два преди изборите. Пълнят главите на хората с едни неща и после много успешно се правят на луди, каза още той.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 20:50, 26 сеп 22

.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама