Дете е в болница след побой от осиновителката си

11:38, 27 сеп 22 25 2147 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Дете на година и половина е прието в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив в тежко състояние след побой, нанесен от майка му.

Оказва се, че момиченцето е осиновено през миналата година, а приемната му майка - 41-годишна жена от „Столипиново“, твърди, че раните по тялото му са от падане от леглото. Лекарите обаче са на мнение, че травмите са след нанесен побой.

Детето е в кома, лекарите се борят за живота му. Приемната майка е задържана в Шесто РПУ в града.

Не сме получавали абсолютно никакви сигнали за проблеми при отглеждането на това дете, разговаряхме днес със съседи, казват, чe майката се е грижила за него много добре“, обясни пред БНТ шефката на дирекция „Социално подпомагане“ в Пловдив Надя Танева.

Рутинните проверки на социалните служители, които се правят след всяко осиновяване, също не засекли нищо тревожно. Данните били, че момиченцето расте в здравословна среда.

Майката е задържана

По-късно районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняемата 41-годишна жена с инициали А. М.

От прокуратурата уточняват, че вечерта на 23 септември в болница е постъпило момиче на 1 година и 9 месеца с травми по главата и тялото, синини и следи от ухапвания. Детето е било доведено от неговата майка, която се грижи сама за него. След извършени прегледи и изследвания, с оглед установените травматични увреждания, лекарите са подали сигнал на тел. 112.

Незабавно е започнало разследване за установяване на фактическата обстановка по случая – разпити на свидетели и др. Заради противоречиви данни са били назначени експертизи за установяване на психичното състояние на майката и на телесните повреди на детето. Първоначалните доказателства сочат, че травмите по тялото на момиченцето са нанесени от жената.

Предстои да бъде изготвено заключението по назначената съдебномедицинска експертиза, която да установи вида и характера на телесните повреди и най-вече механизма на тяхното причиняване. Назначена е и комплексна съдебна психиатрична и психологична експертиза на майката, чието заключение се очаква да бъде изготвено утре, пише БНР.

По случая е проведена кореспонденция с отдел „Закрила на детето“ и социалните служби в гр. Пловдив.

Жената е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура – Пловдив ще иска „задържане под стража“ спрямо нея.  

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 13:00, 27 сеп 22

Желая пълно възстановяване и бързо оздравяване,изцеляване на момиченцето,да е живо и здраво,да го спасят лекари,а БОГ с Божията МАЙКА СВЕТА БОГОРОДИЦА,да се погрижи за по-нататъшната,надявам се щастлива съдба,на момиченцето,да има адекватна,а и най-грижовна/ако трябва-приемна МАЙКА,родители,семейство,които добре да го обгрижват!!!!!Нека БОГ със Света БОГОРОДИЦА,се помолят и погрижат,всичко,за това ДЕТЕНЦЕ на СВЕТЛИНАТА,да се нареди по най-добрият начин за нея и за всички!!!!!Амин и БОГ с БОЖИЯТА МАЙКА МАРИЯ-единствената най -грижовна,най-истинска и Най -ЛЮБЯЩА,от всички земни майки,тук и навсякъде,закрилят,детенцето си и го пазят!!!!!АМИН!!!!!

2 Анонимен 13:06, 27 сеп 22

На най -многая му и на най-благая му лета,на момиченцето,да доживее наистина възрастта на мъдростта,щастлива,защото БОГ С МАЙКА МАРИЯ, КРАЛИЦАТА НА ВСИЧКИ АНГЕЛИ И СВЕТИИ,я обичат,като СВОЕ ДЕТЕ,каквато Е,И ще направят чудеса,тя да е ЖИВА ИЗДРАВА!!!!!АМИН!!!!!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама